Laaksonen puski FIA F3-kauden avauksessa Barcelonassa pisteille

Simo Laaksonen harmitteli ensimmäisen lähdön tahmeutta. Kuva: Marko Mäkinen

FIA Formula 3-luokan kauden ensimmäinen osakilpailu on ajettu tänään Barcelonan moottoriradalla Espanjassa.

Lähtöruudusta kuusi kilpailuun startannut MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, taisteli aliohjaavalla autolla kilpailun maaliin ja sijalle yhdeksän.

Laaksosta harmitti, että hyvä aika-ajotulos vesittyi auton balanssiongelmiin.

– Eipä tuosta avauskisasta kauheasti positiivista asiaa jäänyt kerrottavaksi. Pettymys se oli, pitää myöntää, Laaksonen tunnusti.

Eilen aika-ajossa Laaksonen taisteli itsensä kolmenkymmenen auton joukossa lähtöruutuun kuusi. Odotukset tämänpäiväiseen kilpailuun olivat korkealla, mutta pian lähdön jälkeen totuus valkeni: aliohjautuvuus tappoi Laaksosen auton eturenkaista nopeasti pidon.

– Aika-ajo oli hyvä suoritus meiltä. Varmastikin aika maksimaalinen tulos tällä paketilla. Prema-tallin autot menivät jonkun verran kovempaa, mutta meiltä ei jäänyt paljoa löysiä. Ehkä yksi tai korkeintaan kaksi sijaa.

Päivän kilpailuun Laaksonen sai kohtuullisen hyvän startin. Lähdössä hän menetti yhden sijan ja putosi seitsemänneksi. Laaksosen auton balanssiongelmat kuitenkin vaikeutti ajamista kärkijoukoissa.

– Kisa oli meiltä heikkoa suoritusta heti alusta asti. Auto ei toiminut toivotulla tavalla, eikä kuskikaan pärjännyt sen kanssa niin kuin olisi pitänyt. Autoni puski koko ajan. Kun eturenkaat ylikuumenivat niin pito niistä hävisi jo alkukierroksilla niin se kisa oli yhtä taistelua ja todella vaikeata, Laaksonen tuohtui.

Huomenna sunnuntaina klo 11.15 Suomeen aikaa käynnistyvään viikonlopun toiseen starttiin Laaksonen lähtee ruudusta yhdeksän. Pisteistä on luvassa kahdeksalle nopeimmalle.

– Tästä oppineena huomiseen kisaan. Illan aikana meidän pitää rakentaa automme balanssi kuntoon. Edessä on pitkä kisa. Jos saamme automme balanssin korjattua sellaiseksi kun se pitääkin olla niin pisteille ajetaan, Laaksonen lupaa ja kääntää katseet kohti sunnuntaita.

Tulokset FIA F3, lähtö 1, Barcelona, Espanja:

  1. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing 37:42,312
  2. Christer Lundgaard (DEN) ART Grand Prix + 2,529
  3. Marcus Armstrong (AUS) Prema Racing + 3,426

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport +17,807

Teksi: Marko Mäkinen