Kanssakilpailija torppasi Laaksosen ratavalliin Barcelonassa

Simo Laaksonen. Kuva: LAT Images

FIA Formula 3 -luokan viikonlopun toinen osakilpailu Barcelonan moottoriradalla Espanjassa päättyi MP Motorsportin Simo Laaksosen, 20, osalta keskeytykseen. Ruudusta yhdeksän matkaan lähtenyt Laaksonen sai huonon startin ja putosi lähtökiihdytyksessä neljä sijaa sijalle 13.

Kierroksella kahdeksan sveitsiläinen Fabio Scherer leikkasi radan pääsuoran päässä ykkös- ja kakkosmutkan suoraksi, menetti autonsa hallinnan ja osui Laaksoseen sillä seurauksella, että suomalaiskuljettajan kilpailu päättyi ratavalliin.

– Eipä tuolle mitään mahtanut. Yritin vielä väistää, mutta kaverilta lähti vehkeet lapasesta, ajoi päälle ja sai vietyä meikäläisen mukaansa. Auto meni kappaleiksi ja oma kisani oli sitten siinä, pettynyt Laaksonen totesi varikolle saavuttuaan.

Sunnuntain startti ruudusta yhdeksän ei myöskään onnistunut suunnitellulla tavalla.

– Tänä vuonna tiimit voivat itse säätää kytkinkarttaa, ja meillä ei kytkimen säätö osunut kohdilleen. Auton takarenkaat rupesivat startissa välittömästi sutimaan. Se meni täysin penkin alle.

– Auton puolella tehtiin parannuksia. Se toimi ihan hyvin, eikä enää aliohjannut samalla tavalla kuin eilen. Mielestäni auton puolelta tänään olisi ollut kyytiä nousta ylöspäin, mutta eipä se tässä tilanteessa juurikaan lohduta, Laaksonen totesi pettyneenä.

FIA F3-sarja jatkuu reilun kuukauden kuluttua juhannuksena Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa. Kauden aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 16 kilpailustarttia. Kausi päättyy syyskuun lopulla Venäjän Sotshiin.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Barcelona, Espanja:

1. Jehan Daruvala (IND) Prema Racing 40:29,021
2. Jüri Vips (EST) Hitech Grand Prix + 2,121
3. Niko Kari (FIN) Trident + 3,742
….
Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport – keskeytys kierros 8

FIA F3 pistetilanne 2/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 37
2. Christer Lundgaard (DEN) 24
3. Jehan Daruvala (IND) 23
…..
9. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen