Salon UA:n Alvar Siimesvaara – karting OK-luokan tuore suomenmestari

15-vuotias kaarinalainen Alvar Siimesvaara on voittanut kartingin SM-kultaa. OK-luokan Suomenmestaruus varmistui viikonloppuna Pori Circuitilla käydyssä osakilpailuviikonlopussa, missä Salon UA:n kasvatti sinetöi mestaruuden molempien päivien ylivoimaisilla voitoilla ja varmisti SM-kullan matkaamisen Kaarinaan.

Karting SM-sarja koostui kymmenestä osakilpailusta ja lopullisiin tuloksiin laskettiin kahdeksan parasta osakilpailutulosta sekä aika-ajoista kerätyt pisteet. Siimesvaaran tuloslista on komean vakuuttava ja kauteen ennakkosuosikkina lähtenyt nuori kuljettaja osoitti sekä vahvuutensa että paineensietokykynsä. Seitsemässä osakilpailussa Siimesvaara nousi palkintokorokkeelle (viisi voittoa, yksi kakkostila sekä yksi kolmossija) ja kerrytti pisteitä kaikista kymmenestä aika-ajosta.

Viime kaudella OK-luokan SM-sarjassa neljänneksi sijoittuneen Siimesvaaran tavoite kaudelle 2023 oli selkeä: Suomenmestaruuden voittaminen. SM-sarjan aloitus sujui kaarinalaiselta käsikirjoituksen mukaan ja jo Ruuhimäen ensimmäisissä osakilpailuissa Siimesvaara vei täyden pistepotin. Kauteen mahtui myös epäonnea, teknisiä murheita ja kaksi keskeytystä finaalissa, mutta keskittyminen kauden päätavoitteen saavuttamiseksi ei herpaantunut. Tavoite pysyi kirkkaana mielessä ja fokus omassa tekemisessä viimeisen osakilpailun viimeisille kierroksille saakka. Kohtala Sports -tiimissä SM-sarjan ajaneen Siimesvaaran loistava kisavire ja kansainvälisistä kisoista haettu kisakokemus kantoivat hedelmää, ja yhteistyö luottomekaanikko Rasmus Markkasen kanssa toimi kuin hyvin öljytty kisakone.

Vaikka Siimesvaaran tiimissä jännitettävää riitti vielä Porissa ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun asti, irtosi Suomenmestaruus lopulta selkein pistein, 199. Toiseksi sarjassa sijoittunut Axel Saarniala jäi yli 30 pistettä Siimesvaaralle, Salon UA:n tuoreelle suomenmestarille. Kolmanneksi sarjassa sijoittui Vili Hakala.

– Tämä oli urani viimeinen OK-luokan kisa. Ja mikä sen hienompaa, kuin päättää se podiumin korkeimmalle korokkeelle ja Suomenmestaruuteen. Seuraavaksi siirryn kartingissa vaihteelliseen KZ2-luokkaan, mikä on luokkana täysin erilainen kuin suoravetoinen OK-luokka. Paljon uuden oppimista ja uusien ajolinjojen sisäistämistä tiedossa.

– Parin viikon päästä on jo ensimmäinen KZ2-kisani Vihdissä (15.-17.9.2023), missä järjestetään KZ2-luokan SM-Superviikonloppu, ns. neljän finaalin viikonloppu. Siellä ratkotaan kyseisen luokan suomenmestaruus ja muut mitalisijat. Valmistautumisaika siihen itselläni on tosin lyhyt, mutta onneksi edes yksi testiviikonloppu saatiin kalenteriin merkattua ennen Vihdin Superviikonloppua. Tavoitteet Vihtiin on asetettu maltillisiksi, mutta hyvistä sijoista lähdetään taistelemaan. Haetaan kisakokemusta ja tuntumaa uudesta luokasta sekä kalustosta.

– Ensi vuonna suunnitelmissa on ajaa KZ2-luokan kansainvälisiä kisoja mahdollisimman paljon ja päätavoitteet asetetaan Euroopan radoilla järjestettäviin WSK- ja EM-sarjan kisoihin sekä tietysti MM-kisoihin. Ne tulevat miltei varmuudella olemaan kisakalenterissa.

– Nyt iloitaan hetki SM-kullan kimalluksesta. Mutta kova työ ja valmistautuminen kohti seuraavia tavoitteita jatkuu. Ei tässä voi jäädä liiaksi hehkuttelemaan, katse kohti seuraavaa.

Kuvat: Petro Piilo