Laaksosen FIA F3 -kausi päättyi moottoririkkoon

Simo Laaksonen oli luonnollisesti pettynyt kauden päätökseen. Kuva: LAT

MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, joutui keskeyttämään kauden viimeisen FIA F3 -osakilpailun Venäjän Sotshissa kierroksella yhdeksän moottoririkkoon. MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, joutui keskeyttämään kauden viimeisen FIA F3 -osakilpailun Venäjän Sotshissa kierroksella yhdeksän moottoririkkoon.

Näin jälkikäteen voisi summata, että Simo Laaksosen FIA F3-kausi alkoi ja päättyi kauden ensimmäisessä osakilpailussa Espanjan Barcelonassa. Laaksonen ylsi kauden ensimmäisessä aika-ajossa ruutuun kuusi, sijoittui ensimmäisessä startissa yhdeksänneksi ja kaikki näytti hyvältä.

Avausviikonlopun toisessa startissa sveitsiläinen Fabio Scherer leikkasi radan pääsuoran päässä ykkös- ja kakkosmutkan suoraksi, menetti autonsa hallinnan ja osui Laaksoseen sillä seurauksella, että suomalaiskuljettajan kilpailu päättyi ratavalliin. Rytäkässä Laaksosen auton ohella hajosi myös moottori, jonka tilalle toimitettu moottori osoittautui loppukauden aikana maanantaikappaleeksi.

Kyseinen voimanlähde hajosi kauden aikana kolmasti, ja siitä puuttui koko ajan tehoa ja vääntöä.

– Tämä kolmas moottoririkko tänään oli oikeastaan kirsikka koko kauden kakun päälle. Aika väärien asioiden jouduimme painimaan koko kauden. Tänään moottorin kaasuläpät hajosivat. Kun lähdin kiihdyttämään mutkassa ja menin kaasulle niin mitään ei enää tapahtunut. Se oli siinä se kisa, pettynyt Laaksonen totesi.

Laaksosen kausi oli kauden avausviikonlopun jälkeen pelkkää taistelua ja sinnittelyä.

– Käytännössä toivotonta taistelua. Se oli viimeinen niitti, kun moottoritoimittaja palautti yhden osakilpailun ajan kiinni olleen uuden moottorin tilalle vanhan moottorin takaisin. Vaihdon jälkeen tulokset putosivat välittömästi viitisentoista sijaa alaspäin. Unkarissa oli vielä uskoa hyvään loppukauteen, mutta ne haaveet eivät sitten toteutuneet.

– Tässä ollaan nyt urani suhteen tietyllä tavalla vedenjakajalla. Katsotaan, mihin suuntaan se tästä lähtee. Järkevä ja hyvä paketti pitää ensi kaudeksi ensin löytyä, Laaksonen muistutti kilpailun jälkeen.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Sotshi, Venäjä:

  1. Marcus Armstrong (NZ) Prema Racing 42:35,319
  2. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 1,077
  3. Niko Kari (FIN) Trident + 3,834

….

Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport – keskeytys moottoririkkoon, kierros 9

FIA F3 loppupisteet:

  1. Robert Shwartzman (RUS) 212
  2. Marcus Armstrong (NZ) 158
  3. Jehan Daruvala (IND) 157

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen / Simo Laaksosen tiedotus