Hellström-Järvi odottaa Rantarallia

F-Cupin neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Mynämäen suunnalla Varsinais-Suomen nopeilla teillä. MKH Racingin kaksikko starttaa ralliin sarjan neljäntenä tavoitteenaan nostaa sijoitusta ennen syyskesän ja syksyn kahta viimeistä rallia.

Nasu:n järjestämä kilpailu on kuuden (58,48 km) erikoiskokeen tiivis paketti, joka starttaa 10:01 Mynämäen SRK-talolta. Kilpailukolonnan kärkeä odotetaan saapuvaksi maaliin noin klo 15:00 samaan paikkaan. Kuuma alkukesä on kuluvalla viikolla muuttunut epävakaiseksi ja lauantain säätiedotus on sateinen, joten pito-olosuhteet ovat erilaisia kuin mihin on totuttu helteen paahtaessa.

Ei ole siis yllätys tälläkään kertaa, että rengasvalinnat näyttelevät tärkeää osaa rallin tulosliuskan muodostumisessa. Salon BMW-kaksikon valmistautuminen on ollut vaiherikas.

– Ajoimme lähtötestejä ennen Humppilan sprinttiä, ja saimmekin kelloon eroja erilaisilla taktiikoilla. Valitettavasti baijerilaisen kardaaniakseli oli ottanut itseensä edellä mainituissa vedoissa ja sprintin ensimmäisessä lähdössä se petti taipuen korkkiruuviksi. No hyvähän siinä oli, kun nämä ongelma löytyi ennen F-Cupin rallia ja se saatiin ajoissa kuntoon sekä hyvät testit ajettua.

– Rantarallin pätkät ovat sopineet meille aina hyvin, joten lähdemme hakemaan isoa saalista tästä rallista ja tavoite on haastaa Joonaskin jälleen, raportoi Markus tuntojaan ennen nuotituksen alkua.

Sarjan kärki on edelleen tasainen, joten taistelusta rallissa odotellaan tiivistä varsinkin, kun EK:t ovat kovavauhtisia, jolloin erojen tekeminen on vaikeaa.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva. TeJii.net