Hellström-Järvi luokan toisia Imatralla

Viime viikonloppuna F-Cupin kolmas osakilpailu ajettiin Imatran ympäristössä. Rallin reitti osoittautui etukäteishehkutuksen mukaisesti vaativaksi ja hienoksi. Pätkillä riitti lähes jaettavaksi luonteikkaita mutkia ja ylityksiäkin oli sopivasti.

Tiestön luonne, aamupäivän kylmä sää sekä niistä johtuvat rengasvalinnat aiheuttivat keskustelua rallin aikana. Tehokkailla ja painavilla BMW:llä kilpailevat autokunnat tuskailivat pidon kanssa aamupäivän lenkillä ja siihen joukkoon Markus ja Tapsakin kuuluivat. Polven ”traction control” ei kuulemma ollut riittävän täsmällinen.

– Olipa kiva kisa Imatralla ja reitti hieno, vaikka tulos ei täysin miellyttänytkään. Aamupäivän tuskailu renkaiden kanssa ei meidän rallia ratkaissut, mutta kyllä se silti vähän harmitti. Tässä lajissa riittää aina opittavaa, vaikka olenkin jo 90-luvulta asti sitä opiskellut. Etuvetomiehet ajoivat Imatralla hienosti, kun heille näytti nämä olosuhteet sopivan nappiin.

– Olen tyytyväinen, että otimme toisen sijan heti Joonaksen jälkeen, mutta kyllä me haluamme häntä haastaa vielä tiukemmin tänä kesänä. Meille jäi hyvä maku ennen siirtymistä Rantarallin tutuille teille, virnuili Markus palattuaan kotiin.

MKH Racingin kaksikko jäi voitosta 28,6 sekuntia ja heidän jälkeensä sijoittui Kalle Asikaisen autokunta. Sarjassa salolaiset ovat edelleen neljäntenä, mutta kärki on edelleen suhteellisen tiukka ja kilpailuja on edelleen puolet jäljellä, joten kesällä ja syksyllä peli on auki vaikka mihin.

Teksti: Tero Nättiaho
Kuva: Erkka Kivimäki