Autourheilun toritapahtuma sunnuntaina 7.4. klo 12.00 – 16.00

Salon Urheiluautoilijat ry tuo autourheilun torille. Tällä kertaa ei ajeta kilpaa, vaan seura tuo autourheilulajit näytille. Kohteena ovat nimenomaan nuoret ja heille sopivat lajit.

Autourheilusta koko perheen harrastus

Kokeiltavana sähkökäyttöiset radio-ohjattavat rc-autot

Autourheilu on vastoin yleistä käsitystä kaikille sopivaa. Lajeja on pilvin pimein alkaen sähköllä kulkevista rc-autoista kartingiin ja rallista rata-autoilun eri muotoihin. Toritapahtumassa keskitytään lähinnä nuorille sopiviin lajeihin, mutta tuodaan myös näytille muiden lajien kilpakalustoa. Mikä parasta, uudet kimiräikköset pääsevät kokeilemaan ihan oikeita autoja. Kokeiltavana on sähkökäyttöiset radio-ohjattavat rc-autot ja karting-autot, joihin mahtuu maksimissaan 145 cm:n pituinen kuljettaja. Koeajot tehdään torille rakennetuilla radoilla ja lajien harrastajien johdolla.

Molempien lajien harrastaminen onnistuu seudulla hyvin. Salossa, Kavilan moottoriurheilualueella on rc-autoille tarkoitettu rata, jossa on ajettu SM-tason kilpailuja. Lähin karting-rata löytyy Paimiosta, tämä SWK Fin ry:n ylläpitämä rata, joka on viime kesänä saanut uuden asfaltti pinnan. Molempien lajien harrastajia löytyy Salon Urheiluautoilijoiden riveistä, joten sisäänpääsy autourheilun saloihin onnistuu hienosti.

Kokeiltavana Cadett luokan karting autot

Paikalla pääsee tutustumaan myös jokamiehenluokan kalustoon ja ralliautoihin. Myös näiden lajien harrastamisen voi aloittaa samana vuonna, kun täyttää 15 eli 14-vuotiaana pääsee ajamaan oikeilla kilpa-autoilla, tosin tietyin rajoituksin.

Kun nuori harrastaa autourheilua, tarvitaan vanhempia huoltajana, kuljettajana, varikon ruokahuollossa ja toki taloudelliset panostukset voivat olla isojakin. Tosin monia lajeja voi myös harrastaa hyvin pienelläkin budjetilla. Jokamiehenluokassa ja monissa rataluokissa nuori ja aikuinen voi käyttää samaa autoa. Ralleissa tarvitaan aikuinen aina nuorelle kuljettajaksi siirtymille ja kartturiksi. Täydellä syyllä voidaan sanoa, että autourheilu on koko perheen laji.