Säännöt

Nuorten liikenne- ja ajotaitokilpailu 4.5.2019

Säännöt

 1. Kilpailun järjestäjänä on Salon Urheiluautoilijat ry.
 2. Osallistumiseen ovat oikeutettuja 15-17 vuotiaat kuljettajat, joilla on ajoneuvoluokan vaatima AM/121 tai T ajokortti. Osallistuminen edellyttää ajoneuvona kevyttä nelipyörää tai mönkijää.
 3. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu ennakkoon salon Urheiluautoilijat ry:n nettisivujen www.salonua.fi/nuortentaitoajo/ilmoittaudu kautta viimeistään 1.5.2019 mennessä.
 4. Kilpailuluokat ovat:
  – 1. Kevyt nelipyörä (mopoauto)
  – 2. Avomönkijä (ohjaustanko ohjauksella varustettu mönkijä)
  – 3. Umpimönkijä (ohjauspyörä ohjauksella, korilla tai turvakaarilla varustettu mönkijä)
 5. Ilmoittautuminen kilpailupäivänä kilpailupaikalla Salorankatu 2, 24240 Salo klo 11:45.
 6. Jokaisen kilpailijan on ilmoittauduttava paikalle saapuneeksi, jonka yhteydessä tarkistetaan ajokortti ja auton paperit. Auton on oltava rekisteröity liikennekäyttöön sekä katsastus- ja liikennevakuutus voimassa.
 7. Ensimmäisen kilpailijan lähtöaika kilpailuun on klo 12:00 ja siitä jatkuen numerojärjestyksessä kahden (2) minuutin välein.
 8. Kilpailijat saavat reittikartan, johon on merkitty ajettava reitti sekä reitillä olevat tehtävärastit. Annettua reittiä on noudatettava ja siltä ei saa poistua kilpailun aikana. Reitiltä poikkeaminen aiheuttaa kilpailusta hylkäämisen. Reitillä ajetaan yleisellä tiellä vallitsevien liikennesääntöjen mukaisesti ja muun liikenteen seassa.
 9. Kun saavut tehtävän suorituspaikalle noudata liikenteen ohjaajan ja suorituksen vastaanottavan henkilön ohjeita.
 10. Maaliin saapumisen jälkeen palautetaan pistekortti ilmoittautumispisteeseen.
 11. Kaikkien kilpailijoiden saavuttua maaliin tarkistetaan pistelaskenta ja jaetaan palkinnot heti tulosten valmistuttua.
 12. Jokaisen luokan kolme (3) parasta palkitaan pokaalein ja luokkien voittajat autokoulun lahjakortein, eniten pisteitä kerännyt luokkavoittaja 100€, seuraavat 50€, sijat 2. – 3. palkitaan erilaisin lahjakortein tai esinepalkinnoin. Tasapisteiden sattuessa voittaja ratkaistaan arvalla tasapisteissä olevien kilpailijoiden kesken.

Rehtiä kilpailua toivottaa,
Salon Urheiluautoilijat ry

Kilpailun reitti