Hellström luokkansa voittoon Jämsän JMK-Rallissa

Hellström karisti peikon harteiltaan Jämsässä. Kuva: Tero Nättiaho

F-rallisarjan toinen osakilpailu ajettiin erittäin kauniissa kevättalvisessa säässä Jämsän seudulla kuluvana viikonloppuna. Markus Hellström nappasi Jämsän teillä luokkansa voiton ja nousi kokonaissarjassa toiseksi.

Reitille lähti yli 250 autoa taistelemaan paremmuudestaan kuuluisilla Jyväskylän MM-rallin teillä. Hellström ja kartturinsa Tapio Järvi starttasivat kilpailuun hyvistä asetelmista sarjan kolmannelta sijalta. Tavoitteena oli taistella jopa kilpailun kaksivetoisten voitosta. Ennen kilpailua huoltoalueella oli erittäin keskittynyt kaksikko, kun aikaisempia ralleja vaivannut ensimmäisen erikoiskokeen tahmeus haluttiin karistaa pois.

Kaksikko Hellström ja Järvi lähtevät hyvästä taisteluasemasta kohti seuraavaa rallia. Kuva: Tero Nättiaho

Rallin avannut Kaipolanvuoren Ek sujui mallikkaasti, ja he sijoittuvat kaksivetoisten kolmanneksi, joten “peikko” ravisteltiin harteilta. Päivän rytmi jatkui hyvän alun jälkeen tasaisena ja kaksikko kellotti nopeita aikoja jokaiselle kilpailun viidelle erikoiskokeelle. Maaliin he saapuivat luokkavoittajina ja nuottiluokan kaksivetoisten toisena. Sarjassa he nousivat toiseksi, joten seuraavaan Raision osakilpailuun toukokuussa kaksikko lähtee hyvästä taisteluasemasta.

Sarjatilanne 2WD nuotti 2/5:
1.Kosti Katajamäki, BMW M3, 55 pist
2. Markus Hellström, Volvo 240, 53 pist
3. Nico Valkonen, Opel Astra F GSi, 51 pist

Teksti: Tero Nättiaho

SM TeijoTalot-rallin ensimmäiset sekuntitaistot käydään Metsämäen raviradan yleisöerikoiskokeella – luvassa huikea Ralli SM-finaali

Vasemmalta Teijo-Talot Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Ruohonen, kilpailunjohtaja Mika Hurula, Turun Hippos ry:n toimitusjohtaja Roger Johansson sekä järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Parjanen. Kuva: Patrick Rupponen.

Metsämäen raviradalla ajettava yleisöerikoiskoe lyö alkutahdit kauden 2018 Ralli SM -sarjan finaaliosakilpailulle. Luvassa on näyttävä show, josta ei vauhtia puutu.

28.-29. syyskuuta ajettavaan finaaliin on luvassa herkullinen kattaus rallimannaa. Reitti on osaltaan vanhaa tuttua Turun SM-ralleista, mutta mukaan mahtuu myös paljon uutta, ennen muun muassa juniorimestaruus ja historic-luokan osakilpailuissa ajettua tiestöä Salon alueelta. Reitti tulee käsittämään reilut 100 erikoiskoekilometriä, joista osa on siis varmasti SM-sarjaa kiertäville kuskeille täysin uutta. Ralli startataan perjantaina kolmella erikoiskokeella, joista Turussa sijaitseva Metsämäki toimii alkunäyttämönä.

– Metsämäen ravirata on viime vuosina voimakkaasti pyrkinyt profiloitumaan monipuolisena tapahtumapaikkana, jossa vain mielikuvitus asettaa rajat mahdollisuuksille. Jo vuosien ajan on varsinaisten ravien lisäksi radalla ollut greyhoundkilpailuja, ratsastuskilpailuja ja koiranäyttelyitä. Uudempia tapahtumia ovat olleet kissanäyttelyt, koulutustilaisuudet sekä takakonttikirppikset. SM-rallin toteutus Metsämäessä nähdään siis luonnollisena jatkumona tälle ravirata-alueen monipuolisena käyttönä eri tapahtumissa. Metsämäen ravirata ja sen yleisöpalvelut tuovat erilaisen katsojakokemuksen rallia seuraamaan saapuvalle yleisölle. Raviradan panoramakatsomo palveluineen tulee olemaan mielenkiintoinen paikka seurata rallin tapahtumia, Turun Hippos ry:n toimitusjohtaja Roger Johansson valaisee.

Yleisöerikoiskokeen jälkeen siirrytään vanhoihin tuttuihin Liedon ja Paimion alueilla ajettaviin pikataipaleisiin. Kilpailukeskuksena toimii Paimion liikenneturvallisuuskeskus, jonne kilpailijat siirtyvät illan hämärtyessä. Kilpailukeskuksella sijaitsevat myös siis yötauko-alue sekä huoltoparkki.

Salo toimii lauantain päätösnäyttämönä – kaupungissa pitkään vaikuttanut Teijo-Talot jatkaa ralliyhteistyötään

Lauantaina kilpailijoille on luvassa viiden erikoiskokeen ja noin 80 erikoiskoekilometrin reitti Marttilan, Sauvon ja Salon alueilla. Salossa ajettava päätöserikoiskoe on vain pienen matkan päässä kaupungin keskustasta, jonne on helppo tulla isommallakin porukalla. Maalijuhlallisuudet vietetään Salossa sijaitsevassa Astrum-keskuksessa.

Rakennusalalla vuodesta 2000 toiminut Teijo-Talot Oy on jo monen vuoden ajan toiminut Salon Urheiluautoilijat ry:n rallikilpailujen pääyhteistyökumppanina ja tuleva kilpailu on järjestyksessään jo kahdestoista perättäinen, jossa yritys on mukana. Yhtiö on perustettu nykyisin Saloon kuuluvassa Perniön kunnassa ja rallia onkin ajettu ennen aivan yrityksen kotiteillä, se on palvellut jopa kilpailukeskuksena monena vuotena.

– Rallitapahtumien avulla olemme vuosien varrella saaneet toiminnallemme näkyvyyttä ja tuotteidemme tunnettavuus on kasvanut. Kuljettajat ja tiimit edustavat laaja-alaisesti eri ammattikuntia, joten olemme tapahtumien myötä verkostoituneet monien tahojen kanssa. SM-ralli on vauhdikas, perinteikäs ja energinen tapahtuma. Odotamme myös Teijo-Talojen vauhdin kiihtyvän entisestään yhteistyön myötä. SM-ralli tuo mukanaan tapahtumanäkyvyyttä, verkostoitumismahdollisuuksia ja mahdollisuuden profiloitua innovatiivisena, ketteränä ja uudistuvana organisaationa perinteisellä alalla, kertoo Teijo-Talot Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Ruohonen.

Lupa on siis odottaa kovaa vääntöä finaaliosakilpailun tarjoamista 1,5-kertaisista pisteistä aina kalkkiviivoilla saakka. Turun Urheiluautoilijat ja Salon Urheiluautoilijat kehottavatkin jo tässä vaiheessa laittamaan päivämäärät kalenteriin muistiin, luvassa on kaksi päivää todellista rallin juhlaa.

Näin seuraat SM TeijoTalot-rallia:

WWW: www.teijotalotralli.fi
FACEBOOK: https://www.facebook.com/teijotalotralli/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/teijotalotralli/
TWITTER: https://twitter.com/teijotalotralli

Muista myös Ralli SM-sarjan kotisivut, somekanavat ja applikaatio

WWW: http://www.rallism.fi
FACEBOOK: www.facebook.com/rallism
TWITTER: www.twitter.com/rallism
TWITTERIN LIVEKOMMENTIT: www.twitter.com/rallismlive
INSTAGRAM: www.instagram.com/rallinsmsarja

APPLIKAATIO/ANDROID:  https://goo.gl/mt9HWu
APPLIKAATIO/APPLE:  https://goo.gl/kv33rn

Teksti: Patrick Rupponen

Korpiaho ja Shengeliya hallitsivat OP Rallisprintia ja Crosskartia

Voittajan meno oli komeaa katseltavaa, Erkka Korpiaho piiskasi Mitsubishin hurjaan vauhtiin. Kuva: Timo Honkala

Salon Urheiluautoilijoiden isännöimä OP Rallisprint ja Crosskart -kilpailu ajettiin sunnuntaina Marttilassa Erkka Korpiahon maille rakennetulla jääradalla.

Leuto talvi toi pientä huolta kilpailun järjestäjälle. Huoli oli kuitenkin turha, sillä hyvin tehty jäädytystyö kantoi hedelmää. Rata kesti erinomaisesti ja päivän sää oli vuodenaikaan nähden ihan kohtuullinen. Kisa sai noin tuhatpäisen yleisön.

Erkka Korpiaho ajoi suvereeniin voittoon

Kilpailussa ajettiin luokkasijoituksista ja yleiskilpailussa palkittiin kolmen kärki 2- ja 4-vetoisissa autoissa. Etukäteen arvuuteltiin kisan nopeimman ajan saavuttavaa kuljettajaa. Viime talven tulos toisti itseään eli Erkka Korpiaho ajoi koko kilpailun nopeimman ajan. Kello pysähtyi aikaan 03:18,65.

Laihiaan Ua:n Mika Lemmetin kyyti oli huimaa. Takavetoisten voittajan aika oli sama kuin 4-vetoisten kolmanneksi ajaneen Niclas Grönholmin Kuva: Timo Honkala

Toiseksi nopein oli Jukka Tenho samanlaisella Mitsulla jääden voittajasta 4,07 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui rallicrossin MM-sarjaa ajava Niclas Grönholm jääden 7,26 sekuntia kärjestä. Grönholmin kanssa samaan aikaan ylsi nopein 2-vetoinen eli Mika Lemmetti Toyota Starletilla. Lemmetin meno oli näyttävän nopeaa ja Starletin ääni mukavaa kuultavaa. Nelivetoisten kärkeen yltäminen takavetoisella on kova suoritus.

Luokan 17 voittoon ajanut Pentti Porko oli samalla senioreiden (yli 50-vuotiaiden) toinen. Kuva: Timo Honkala

Salon Ua:n Markus Hellström teki Volvollaan hienoa jälkeä ollen 2-vetoisten 7. ja luokan 3. ajalla 03:38,25 ja Timi Niini Opel Corsalla 2-vetoisten 8. ja luokkansa voittaja (03:38,63). Muita salolaismenestyjiä olivat luokkavoittoon Toyota Starletilla ajanut Pentti Porko (03:39,80), luokka 9:n toiselle sijalle noussut Tony Pelander BMW 325 (03:52,79). Jäinen rata suosii 4-vetoisia autoja ja varta vasten sprinttiin rakennetut autot ovat monesti ralliautoja nopeampia.

Crosskartit ajoivat talvisarjan osakilpailun

Crosskartteja nähtiin Marttilassa 25 kappaletta. Pienimpään mini-luokkaan osallistui varmasti autourheilumaailman nuorimmat urheilijat. Nuorin oli 6-vuotias eskarilainen, osallistumispaperiin tehtiin allekirjoitus vielä vakavasti keskittyen tikkukirjaimin. Seuraava askel on 85-kuutioiset ja 125-kuutioiset sekä toisessa ääripäässä on 750 kuutioiset 150-hevosvoimaiset Xtrem-luokan autot ja jo harmaapäiset herrasmiehet (ei tosin kaikki).

Crosskarttien nopein oli Alexander Shengeliya. Kuva: Timo Honkala

Tässäkin kilpailussa historia toisti itseään, Alexander Shengeliya voitti ajalla 10:25,27 (kolmen kierroksen yhteen laskettu aika). Vertailun vuoksi nopein kierros vei aikaa 3:27,68. Salolainen Someron Ua:ta edustava Harri Laaksonen sijoittui kuudenneksi ajalla 10:50,74.

Kilpailu sujui hienosti ilman ylimääräisiä taukoja, katsojat viihtyivät ja kilpailijat saivat ajaa hyvissä olosuhteissa. Marttilassa oli upea talvirieha, kuten Salon Ua tapahtumaa kutsuu. Tapaamme taas ensi talvena samoissa merkeissä.

Teksti: Timo Rinnekari

OP Rallisprinttiä ja Crosskarttia Marttilassa tulevana sunnuntaina

Erkka Korpiahon näyttävää menoa. Kuva Timo Honkala

Neljättä kertaa järjestettävä kilpailumme on jo perinne, jota odotetaan ja jonne tullaan nauttimaan vauhdikkaasta moottoriurheilusta. Pienen kunnan elämässä tämä on iso tapahtuma, ellei pitäjän suurin.

Korpiahon Erkan vehnäpellolle saapuu 106 kilpailijaa. Sprinttiin osallistuu 80 ja Crosskartiin 26 autoa. Kisa aloitetaan klo 11.00 todella vauhdikkailla ja näyttävillä crosskarteilla. Sprinttiautot starttaavat heti perään. Lähetysväli on puoli minuuttia eli kilpailusta tulee nopeatempoinen ja katsojat näkevät radalla useita autoja yhtaikaa. Pienen tauon jälkeen ajetaan toinen kierros. Kotimatkalle ja vaalivalvojaisiin pääsemme hyvissä ajoin ennen pimeää.

Huikeaa kalustoa ja kovia kuljettajia

Crosskartit ovat näyttävyydessään omaa luokkaansa. Moottoripyörän moottori tarjoaa hienot äänet ja huikean suorituskyvyn. Marttilassa ajetaan luokan talvisarjan osakilpailu.

Rallisprintissä näet värikästä ja nopeaa kalustoa. Laji sallii melko vapaata rakentelua ja moni onkin erikoistunut nimenomaan sprintteihin. Ralliautoilla voi osallistua samalla lailla. Monille rallia harrastaville sprintti on mukava välipala.

Kuka on päivän nopein, Niclas Grönholm vai Erkka Korpiaho? Vai joku muu?

Numerolla yksi lähtee reitille nuorten luokan Jonna Valme, kakkosena tuleekin sitten todellinen tähti. Niclas Grönholm taluttaa viivalle Subaru Imprezan. Niclas ajaa rallicrossin MM-sarjaa. Mikäli et vielä tunne Niclasta, niin tiedät hänen isänsä, Marcus Grönholmin. Kolmantena starttaa Salon Ua:ta edustava Markus Hellström. Hän on ajanut F-rallisarjaa menestyksekkäästi. Hieno ja nopea Volvo on kovaa valuuttaa 2-vetoisissa. Neljäntenä matkaan lähtee paimiolainen Samuli Nevä, joka tunnetaan f-ryhmän piinkovana kuljettajana. Lähtöluettelo on täynnä kovia nimiä niin rallin, kuin sprintin puolelta. Laihialainen Mika Lemmetti on tehnyt Toyota Starletilla huimaa jälkeä. Niinin autourheiluperheestä on liikkeellä viisi jäsentä. Heidän Opelit liikkuvat vikkelästi. Varmasti seuratuin kuljettaja on talon isäntä itse eli Erkka Korpiaho. Viime talvena hän oli nopein. Kotikenttäetua on hankittu Valtran hytissä. No, onhan siinäkin turbo ja 4-veto.

Erkan jäädytysurakka on ollut melkoinen. Talvi alkoi myöhään, joten rata piti tehdä nopeasti kaikkia pakkaspäiviä hyödyntäen. Vettä on ajettu 295 kuormaa. Jäätä on reilu kerros ja jos jossain jää kuluu puhki, vastassa on varsinais-suomalainen savimaa. Olosuhteet ovat siis erinomaiset.

Tervetuloa Marttilaan Erkka Korpiaho Racing Circuitille!

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry

OP Rallisprint ja OP Crosskart ajetaan sunnuntaina Marttilassa

Viime vuoden Crosskarttien voittaja Alexander Shengeliya. Kuva: Timo Honkala

Salon Urheiluautoilijat järjestää ensi sunnuntaina ajettavan OP Rallisprintin ja OP Crosskartin. Nyt neljännen kerran järjestettävä kansallinen kilpailu on samalla AKK alue 7:n eli Länsi-Suomen mestaruusosakilpailu. Crosskarttien kisa on kansallinen ja luokan talvisarjan osakilpailu.

Päivä aloitetaan Crosskarttien näyttävällä menolla. Tässä lajissa on luokkia alkaen pienten mini-luokasta todella nopeaan Xtrem-luokkaan eli 750-kuutioisiin. Tämä luokka on todellinen yleisön suosikki, voimaa vauhtia ja ääntä riittää. Crosskartit keräsivät 26 kilpailijaa.

Rallisprinttiin ilmoittautui 76 kilpailijaa. Radalla nähdään rallikalustoa ja varta vasten sprinttiin rakennettuja autoja. Rallipuolelta tuttuja nimiä ovat mm. Salon Ua:ta edustava Markus Hellström ja paimiolainen Samuli Nevä. Sprintti-spesialistina tunnettu Laihian Ua:n Mika Lemmetti vie Toyotaansa hämmästyttävää kyytiä. Viime talvisen kisan voittaja, Erkka Korpiaho saa hyviä kirittäjiä.

Viime vuoden sprint-voittaja Erkka Korpiaho. Kuva: Timo Honkala

”Autourheiluväen talvirieha on koko perheen tapahtuma, jossa vauhdikasta lajia pääsee näkemään läheltä ja turvallisissa olosuhteissa. Odotammekin paikalle ennätysyleisöä, kertoo kilpailunjohtaja Pasi Isokangas tyytyväisenä.”

Kilpailun ensimmäinen startti on sunnuntaina klo 11.00 ja palkinnot jaetaan ennen pimeää. Kilpailukeskuksen osoite on Niittysuontie 39, Marttila.

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry

Markus Hellströmillä upea kauden avaus F-rallisarjassa

Markus Hellström pääsi juhlimaan yleiskilpailun kolmatta sijaa Kaavilla. Kuva: Markus Hellström tiedotus

Kaavin Koillis-Savo ralli avasi F-rallisarjan upeissa talvisissa olosuhteissa, joista kilpailijat pääsivät hymyssä suin nauttimaan kahdeksan ek:n verran. Hieno kilpailu osoitti, kuinka onnistunut oli siirtyminen nuotista ajamiseen myös tässä sarjassa.

Hellströmille kilpailu oli lähtökohtaisesti jännittävä, koska pitkän tauon jälkeen ajettiin nuotista, ja vieressä istui muutaman vuoden tauon jälkeen kokenut Tapio Järvi. Toisaalta varsinais-suomalaisille aidot talviolosuhteet ovat nykyään aika vieraita, kun meilläpäin lunta nähdään harvoin.

Ralli lähti kaksikolla vähän varmistellen käyntiin, mikä oli kuitenkin järkevää. He olivat kilpailun alkuvaiheessa yleiskilpailun sijan kymmenen vaiheilla. Kolmannella erikoiskokeella ajoon tuli sopivaa taistelua, joka jatkui kilpailun loppuun saakka. Viidennellä pikataipaleella Markus ajoi jo melkein pohjatkin. Maalissa he pääsivät nauttimaan luokan kakkos- ja yleiskilpailun kolmossijasta. Kilpailun voitti BMW:llä takavuosien lahjakkuus Pohjanmaalta, Kosti Katajanmäki, ja toiseksi ajoi vasta 18-vuotias Nico Valkonen Opel Astrallaan.

Sarja jatkuu 3.3. Jämsän seudun kuuluisilla ralliteillä JMK-rallin merkeissä. Markus ja Tapio aikovat valmistautua kisaan huolellisesti, jotta upeasti alkanut sarja jatkuu samaan rataan ja nyt hankittu kolmossija vähintään säilyy ennen kesäkauden koitoksia.

Teksti: Tero Nättiaho

Hellström – Järvi intoa puhkuen F-rallisarjan isompaan nuottiluokkaan

Uuden lookin saanut Volvo.

Uudistunut F-rallisarja starttaa tulevana viikonloppuna Kaavilla Koillis-Savo-rallilla (20.1.18). Rallimenestyksemme yhteen kivijalkaan tuli tähän kauteen mukaan myös nuottiluokat, joihin ilmoittautui mukavasti kaikkiaan 46 autokuntaa.

Markus Hellström lähtee kauden 2018 sarjaan toiveikkaana ja hyvin valmistautuneena. Tuttu Volvo on saanut raikkaan uuden värityksen ja tekniikkaa on kehitetty erityisesti jarrujen osalta. Auto on myös kokenut uuden laihdutuskuurin, kun viimein myös f-ryhmän ralliautoihin sallittiin ns. pleksilasit. Kartturin paikalle lähtee tähän kauteen tauon pitänyt kokenut Tapio Järvi, joka muistetaan monen muun ohessa Markuksen kyydistä muutaman vuoden takaa. Kaksikko on laittanut tavoitteet korkealle hakien sarjamestaruutta.

Vaikka Länsi-Suomessa on talvi ollut taas käytännössä lumeton on miehistö saanut ajettua hyvät testit Keski-Suomen ralliteillä ja yhteistyö on heti lähtenyt toimimaan lupaavasti. Volvon kehitys- ja säätötyö on mennyt jälleen oikeaan suuntaan, joten viikonlopun ralliin he lähtevät hyvin mielin.

Teksti: Tero Nättiaho  

Simo Laaksonen GP3-sopimuksesta: “Olen todella tyytyväinen”

Simo Laaksonen aloittaa GP3-kisakauden 11.-13.5. Barcelonasta. Kuva: Campos Racing

Simo Laaksonen, 19-vuotias formulakuljettaja, nousee GP3-sarjaan kaudelle 2018. Laaksonen allekirjoitti joulukuun lopussa sopimuksen espanjalaisen Campos Racing Teamin kanssa. GP3-sarja ajetaan kaudella 2018 Formula 1 -osakilpailujen yhteydessä.

“Olen todella tyytyväinen, että saimme sopimuksen pakettiin nopeasti. Nyt voimme tiimin kanssa rauhassa keskittyä tulevaan kauteen”, kertoo Laaksonen.

Laaksonen on ajanut aikaisemmin formuloita Ranskassa, Saksassa ja viime kauden Euroopan F3 Open -sarjaa saman Campos Racing Teamin kanssa. Kaudella 2017 Laaksonen saavutti kuusi palkintopallisijoitusta, voittaen yhden rookie-osakilpailun ja ollen koko sarjassa kuudes. Laaksonen ajoi Campos Racing Teamin GP3-formulaa kauden viimeisissä testeissä Abu Dhabissa joulukuun alussa ja sopimusneuvottelut alkoivat heti testien jälkeen.

Simo Laaksonen testasi GP3-autoa ensimmäisen kerran joulukuussa. Kuva: Zak Mauger/GP3 Series

”Olemme todella iloisia, että yhteistyömme Simon kanssa jatkuu. Tämä kausi tulee olemaan todella haastava, mutta nähtyäni hänen kehityksen tulokaskaudellaan Euroformula-sarjassa, olen luottavaisin mielin ja tiiminä teemme parhaamme auttaaksemme Simoa saavuttamaan tavoitteensa”, sanoo tiimipäällikkö Adrian Campos Jr.

Laaksonen on kotoisin Marttilasta ja lähialueen yrittäjät ovat tukeneet häntä koko uran ajan. Laaksosen suurin tukija ja taustavaikuttaja on vuodesta 2015 alkaen ollut Antti Aarnio-Wihuri.

“Ilman Antti Aarnio-Wihurin tukea en olisi tässä tilanteessa. GP3-sarja on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmat sarjat ja toiminta ammattimaisempaa. Olemme rakentaneet selkeän suunnitelman. Tutun tiimin ja osaavien taustavaikuttajieni kanssa saan työrauhan ja uskon, että se tuo onnistumisia”, Laaksonen jatkaa.

Formuloiden GP3-kalenteri 2018

21.-22.1. Testit, Le Castellet, Ranska
14.-15.3. Testit, Jerez, Espanja
17.-18.4. Testit, Barcelona, Espanja

11.-13.5. Barcelona, Espanja
22.-24.6. Paul Ricard, Ranska
29.6.-1.7. Red Bull Ring, Itävalta
6.-8.7. Silverstone, Iso-Britannia
27.-29.7. Hungaroring, Unkari
24.-26.8. Spa-Francorchamps, Belgia
31.8.-2.9. Monza, Italia
28.-30.9. Sotshi, Venäjä

Teksti: Marko Mäkinen / Simo Laaksosen Tiedotus

Kilpailijastipendit menestyneille urheilijoille

Takana vasemmalta: Pasi Niini, Markus Hellström ja Erkka Korpiaho. Edessä vasemmalta: Miska Kaskinen ja Milo Kaskinen.

Syykokouksessa jaettiin kilpailijastipendejä sijoitusten ja aktiivisuuden perusteella. Tämänkertaiset stipendit menivät seuraaville urheilijoille:

Simo Laaksonen kilpailijastipendi 300€ European F3 Open sarjan rookie drivers kolmannesta sijasta.
Erkka Korpiaho kilpailijastipendi 100€ Rallin & Rallisprintin luokkavoitoista.
Pasi Niini kilpailijastipendi 100€ FutureCup sarjan, luokkan 10 toisesta sijasta.
Markus Hellström kilpailijastipendi 100€ Rallin & Rallisprintin luokkavoitoista.
Tero Nättiaho kilpailijastipendi 100€ Kartturina Rallin SM- osakilpailuissa toisia sijoituksia.
Teemu Granlund kilpailijastipendi 200€ Raket luokan aluemestaruudesta & Raket luokan aluemestareiden kilpailun toisesta sijasta.
Milo Kaskinen kilpailijastipendi 100€ Rotax Micro Max Challenge Finland sarjan kolmannesta sijasta.
Miska Kaskinen kilpailijastipendi 200€ X30 Nordic challenge kilpailun voitosta & Rotax Mini Max Challenge Finland sarjan toisesta sijasta.

Salon Urheiluautoilijat ry

Salon Urheiluautoilijat palkitsi ja piti syyskokouksensa

Seuran syyskokous pidettiin tiistaina 21.11. Astrum-keskuksessa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tilaisuuteen mahtui pientä juhlan tuntua, kun vuotuiset kiertopalkinnot jaettiin ansioituneille jäsenille.

Palkintoja

Syyskokouksen henkilövalintoja

Seuran puheenjohtajana jatkaa Mika Hurula. Hallitukseen valittiin 2-vuotiskaudelle Pirkko Kusnetsov, Michael Flemming ja Kati Muntola. Toisen vuoden jatkavat Pasi Isokangas, Timo Paananen ja Juha Lehtonen. Varajäseniksi valittiin Timo Rinnekari, Marko Vartiainen ja Juhani Kusnetsov.

Toimintasuunnitelmassa neljä kilpailua

Vuosi 2018 tulee olemaan historiallisen vilkas. Salon UA isännöi neljää kilpailua. Vuosi alkaa rallisprintillä ja crosskarteilla 28.1. Jokamiehenluokkaa ajetaan 17.6. Pienoisautoilun M8-luokan SM-osakilpailu kaasutellaan 21.7. Todellinen vuoden päätapahtuma on syksyllä, kun rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu järjestetään yhdessä Turun Urheiluautoilijoiden kanssa. Kaksipäiväinen ralli ajetaan 28.-29.9. Järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa. Nykyään SM-rallin järjestelyt ovat iso projekti. – Turkulaisilla on siitä huimasti kokemusta ja salolaisten TeijoTalot-rallien pitkä historia on tuonut vahvaa osaamista. Hyvä yhteistyö seurojen välillä on toiminut aina hienosti ja nyt se syventyy entisestään, puheenjohtaja Mika Hurula taustoittaa.

Vuoden 2017 palkitut:

Karting kuljettaja:                                     Teemu Granlund
Karting mekaanikko:                                 Marko Siimesvaara
Pienoisautoilu:                                          Jere Viander
Pienoisautoilumekaanikko:                      Juhani Kusnetsov
Jokamiesluokka:                                       Riku Virtanen
Nopeuslajit:                                              Pasi Niini
Ralli kuljettaja:                                         Markus Hellström
Ralli II- ohjaaja:                                         Ari Kurppa
Miiro Koivulan muistopalkinto:                Miska Kaskinen

Palkitut urheilijat vasemmalta: Marko Siimesvaara, Riku Virtanen, Miska Kaskinen, Juhani Kusnetsov, Jere Viander, Pasi Niini ja Markus Hellström. Teemu Granlund, Ari Kurppa ja Simo Laaksonen eivät päässeet tilaisuuteen.

Vuoden toimitsija:                                    Kati Muntola
Jokke ja Tate- tunnustuspalkinto:             Michael Flemming
Eino Pölösen muistopalkinto:                   Pasi Nurmi
Vuoden Ahkera:                                        Reino Pohjola
Vuoden autourheilija:                              Simo Laaksonen

Toimitsijat ja seuraihmiset tekevät todella tärkeää työtä. Vasemmalta Pasi Nurmi, Reino Pohjola, Michael Flemming ja Kati Muntola.

Uusi kiertopalkinto kannustamaan nuoria urheilijoita

Salolaisen autourheilutoimittajan Miiro Koivulan poismeno kosketti kaikkia autourheilun ystäviä. Tästä virisi idea kiertopalkinnosta Miiron ja hänen upean elämäntyönsä muistoksi. Komea palkinto löytyi Miiron hyvän ystävän ja toimittajakollegan palkintokaapista. Toni Vilander lahjoitti vuonna 2004 Italiassa Formula 3-sarjan osakilpailussa voitetun palkinnon kiertämään salolaisten autourheilijoiden keskuudessa. Palkinto luovutetaan menestyksekkäälle junioriurheilijalle. Ensimmäisen kiinnityksen tähän sai Miska Kaskinen, joka on tehnyt hienoa jälkeä kartingissa. Hän saavutti X30 Cadet-luokassa Pohjoismaiden mestaruuden ja Rotax Mini Max-sarjan toisen tilan.

Simo Laaksosesta Vuoden Autourheilija

Kartingista formuloihin ja Euroopan isoille radoille urallaan edennyt Simo Laaksonen sai ensimmäisen kiinnityksen seuran toiseen uuteen kiertopalkintoon. Vuoden Autourheilija-palkinnolla halutaan antaa tunnustusta menestyneelle urheilijalle, joka on seurassa ”vuoden urheilija”. Kaudella 2017 Simo on kilpaillut European F3 Open sarjassa espanjalaisen Campos Racing-tiimin kalustolla. Kausi toi komean kuudennen sijan. Ensi vuoden kuviot rakentuvat pikkuhiljaa ja nyt hän on suorittamassa asepalvelustaan. Palkitsemistilaisuus jäi väliin metsäleirin vuoksi.

Salon Urheiluautoilijat ry