JÄSENTIEDOTE 4/2018

Someron Säästöpankki -JOKKIS – PALAUTEPALAVERI JA SAUNAILTA

Kiitos vielä kaikille kilpailun järjestelyihin osallistuneille ja kilpailupäivän mukana olleille! Teidän kaikkien panos oli tärkeä kilpailun onnistumiselle!

Tervetuloa jutustelemaan ja käymään vielä läpi kilpaillun kulkua palautepalaveriin ja saunailtaan torstaina 28.6 klo 18:00 alkaen Lainerantaan. Saunan osoite: Pitkäniementie 119, 25460 KISKO.

Tarjolla aluksi ruoka ja sen jälkeen sauna on lämpimänä ja uinti mahdollisuus (otathan sauna- ja uinti varusteet mukaan).

Ilmoittautumiset viimeistään ma 25.6 mennessä!!! kati.muntola@hotmail.com tai SMS 040 724 9427.

Somerolla kistaan sunnuntaina jokkiksen paremmuudesta kuudessa eri luokassa


SoMuRa:n radalla järjestettävä Someron Säästöpankki JM on järjestyksessään jo 14:s. Kuva: Salon Urheiluautoilijat ry

Salon Urheiluautoilijat ry järjestää tulevana sunnuntaina 17.6. jokamiesluokan Someron Säästöpankki JM -kilpailun. Kilpailu on jo 14:s, eli rutiinia ja perinnettä kerholta löytyy.

Someron Säästöpankki JM ajetaan jo käsitteeksi muodostuneella SoMuRa:n radalla Somerolla. Kilpailijoita on ilmoittautunut 152. Luvassa on värikäs ja vauhdikas tapahtuma.

Kilpailu on kansallinen ja Länsisuomen aluemestaruusosakilpailu senioreiden osalta. Seniorit ovat 50 vuotta täyttäneitä kilpailijoita. Jaossa on myös Somurakupin pisteitä. Kyseessä on kauden aikana Somuran radalla ajettuihin kilpailuihin osallistuneiden välinen kilpasarja.

Lähtöluettelo muodostuu lähialueiden harrastajista ja toki hyvin onnistuneet järjestelyt ja hienot puitteet tuovat kilpailijoita myös kauempaa.

– Samana viikonloppuna ajetaan neljä jokamiehenluokan kilpailua ja yhteensä 16 autourheilutapahtumaa. Jokamiesluokka ja autourheilu voivat hyvin, toteaa tyytyväisenä kilpailunjohtaja ja Salon Urheiluautoilijat ry:n puheenjohtaja Mika Hurula.

Kilpailussa ajetaan kaikissa luokissa: Nuoret, naiset, seniorit, etuveto-kardaani, tuupparit ja yleinen. Uutena ovat Tuupparit eli nimensä mukaisesti takamoottorisista autoista koostuva luokka.

Salon Urheiluautoilijat odottavat myös yleisön löytävän Someron Keltiäisiin. Alkukesän upean sään jatkuessa kisasunnuntaille, yleisötavoitteet täyttynevät mukavasti. Kilpailu alkaa klo 10 ja palkinnot on jaettu klo 17.00 eli viihdettä riittää koko päiväksi.

Kilpailupaikan osoite: Salkolantie 571, 31470 Somerniemi

Teksti: Timo Rinnekari

Harjoitusajopäivä – Saukkolan EK:lla

Savelan Pekan VW Polo R-Lite oli näyttävän näköinen Saukkolan EK:n testipätkällä.

Salon Urheiluautoilijat pitivät harjoitusajopäivän Saukkolan EK:lla

Sunnuntaina 20.5 kokoontui kolmekymmentä seuran jäsentä Saukkolan EK:lle harjoitusajopäivän merkeissä. Porukka koostui niin rallin kuljettajista huolto porukoineen kuin autourheilun toimitsijoista. Suomessahan autokilpailut pääsääntöisesti järjestetään seurojen toimesta ja suurimmaksi osaksi talkootyö voimin, joten juurikin autourheilun toimitsijat ovat tärkeä voimavara ja näin mahdollistavat autourheilukilpailuiden järjestämisen.

Kilpailijat saivat testata kalustoaan tulevia kesän kisoja varten, mukana olikin kuusi kuljettajaa ajokkeineen. Aikaa oli varattu harjoitteluun neljä tuntia, josta taisi viimeinen tunti jäädä käyttämättä. Käytännössä kuudella autolla ei odotusaikoja tullut ollenkaan, joka mahdollisti ajamisen melkeinpä tauotta.

Toimitsijoille oli järjestetty mahdollisuus tutustua rallin saloihin joko kartturin penkillä kokeneen rallin kuljettajan kyydittävänä tai sitten tarttua itse harjoitusauton rattiin ja ajo-opettajan ohjaamana kokeilla itse ajamista. Toimitsijoita olikin yhdeksän kyyditettävinä ja nähtiinpä kyydityksen jälkeen erittäin leveitä hymyjä, tästä erittäin suuri kiitos rallin kuljettajille jotka otitte toimitsijoita kyytiinne!

Ajoharjoittelussa nähtiin ja koettiin pitkiä liukuja, auton ratissa Ville Aaltonen.

Peltoharjoitusradalla oli kuusi toimitsijaa kokeilemassa harjoitusautolla ajamista ajo-opettajan vinkkien avustamana. Rataa ajettiin melkeinpä tauotta koko neljä tuntia, harjoitusauton lainasta ja tapahtuman järjestämisestä iso kiitos Muntolan Katille joka järjesti meille tämän päivän.

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry

Hellström ja Järvi F-rallisarjan kärkeen Raision Kaasujalkarallin voitolla

Markus Hellström ja Tapio Järvi veivät Volvo 240 -autonsa ensimmäisenä ruutulipulle Raision Kaasujalkarallissa. Kuva: Tero Nättiaho

2018 F-rallisarjan kesäkauden avannut kolmas osakilpailu järjestettiin Raisiossa 26. toukokuuta. Upea, kuuma, aurinkoinen ja tyyni sää helli kilpailun katsojia asettaen miehistöt pölyiseen ja hikiseen ralliurakkaan.

Markus Hellström oli kevään aikana valmistautunut perusteellisesti kilpailuun ja tavoitteena oli saada heti alusta kilpailuun hyvä rytmi. Tällä kertaa suunnitelma toimi hienosti, ja EK 1:lle mies ajoi 7,3 sekunnin pohjat ennen Kosti Katajamäkeä.

Markus Hellström ja Tapio Järvi. Kuva: Juuso Kuhanen

Hellströmin ja Katajamäen kamppailu jatkui koko päivän, mutta Hellström onnistui tällä kertaa ajamaan pohjat yhtä EK:ta lukuun ottamatta kaikille seitsemälle. Jännitystä kilpailuun tuli kuitenkin loppupuolella, kun EK 6:lla Hellström sai 10 sekunnin aikasakon vilppilähdöstä. Rallin päättäneellä 7:llä Paistanojan EK:lla Volvon laturin hihna katkesi aiheuttaen moottorin huolestuttavan lämmönnousun. Onneksi auto kuitenkin kesti maaliin asti, ja Volvo-kaksikko Markus Hellström – Tapio Järvi pääsi juhlimaan voittoa iloisena.

– Vaikka laturin hihnan katkeaminen aiheutti jännitystä, sai ajon tasainen onnistuminen hymyn huulille tänään, iloitsi sarjajohtaja Hellström maalissa illalla.

Sarjatilanne 2WD nuotti 3/5:

  1. Markus Hellström Volvo 240                                          83 pist
  2. Kosti Katajamäki BMW M3                                            82 pist
  3. Reijo Mattila SomUA VW Golf GTI 16V 2.0                    64 pist

Teksti: Tero Nättiaho

Korpiahon superviikonloppu – Rallisprinttiä ja Road Racingia

Erkka Vihdin SM sprintissä, samalla kalustolla kilpaillaan nyt Kauhajoella.

Erkka Korpiaho tekee historiaa kilpailemalla samana viikonloppuna sekä Rallisprintin SM-osakilpailussa Kauhajoella että Road Racing Finnish Superbike Jurvan SM-osakilpailussa Botniaringillä. Sprintissä Erkalla on  allaan Timo Malavan huiman tehokas lähes 600 hevosvoiman Mitsubishi EVO 9. Botniaringin RR kisassa Erkka nähdään radan ehkä tehokkaimmalla GULF BMW S1000RR HP4 versiolla, josta jarrupenkki kertoi huiman 201,74 hevosvoiman takapyörätehon.

Erkan tunnelmia Jurvasta lauantailta.

-Ehkä adrenaliini tasot on vaeltaneet liian alhaalla kun tällaisia extreme ajatuksia tulee mieleen, mutta BMW:lle tämä on vahän niin kuin tuote esittely myynnissä olevalle pelille. Kuuden vuoden ajotauko kyllä todellista suorituskykyä verottaa, mutta kun kypärä vedetään päähän niin kaikki varmaan arvaavat tavoitteen…

-Koko projekti tuli vasta puolitoista viikkoa sitten mieleen kun sprinttiin ilmoittauduin ja katsoin kartasta että hitsin lähellä on tuo Jurva, joten sunnuntaina ensin Kauhajoki Mitsulla sprintissä ja tuntia myöhemmin Jurvassa BMW:llä RR kisa, taustoittaa Erkka suunnitelmiaan.

Erkka Korpiahon tiedotus

Hellström lähtee voitto mielessään lauantain F-rallisarjan Raision osakilpailuun

Markus Hellström. Kuva: Juuso Mattila

Markus Hellströmin ja Tapio Järven kausi on alkanut menestyksekkäästi F-rallisarjassa. Talvikauden jälkeen he ovat 2WD-nuottiluokan toisena.

Sarjassa on ollut tauko maaliskuun Jämsän osakilpailun jälkeen, jona aikana kilpailijat ovat valmistautuneet kesän kolmeen kilpailuun. Hellström tunnetaan erittäin tarkkana kilpa-autoilijana, joka haluaa kehittää Volvoaan määrätietoisesti.

Kevään projektina miehelle on tehty uutta ”alakertaa” moottoriin, jotta alavääntö ja ajettavuus kehittyisivät entisestään. Hanke sai kuitenkin pientä takapakkia, kun yhdessä laakerissa ilmeni valmistusvika ja projektissa jouduttiin palaamaan vielä toistaiseksi talvella paikalla olleeseen kokonaisuuteen. Tämä paketti on osoittautunut hyvin toimivaksi ja uudistus saataneen käyttöön jo seuraavaan kilpailuun.

– On mukava päästä kilpailemaan heti kesäkauden alussa Varsinais-Suomen ralliteillä, joita on tullut koluttua vuosien varrella runsaasti. Tavoittelemmekin Tapion kanssa parannusta talven tuloksiin, joten voittoa lähdemme hakemaan, toteaa Hellström itsevarmasti.

Kaasujalkaralli järjestetään Raisiossa ja reitti sisältää seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 77,5 Ek-kilometria tuttuja äkkivääriä alueen rallipätkiä. Kansaa reitillä on on varmasti runsaasti, kun toukokuinen lämpöaalto jatkaa hellimistämme myös rallilauantaina.

Sarjatilanne 2WD nuotti 2/5:

1.Kosti Katajamäki, BMW M3, 55 pist
2. Markus Hellström, Volvo 240, 53 pist
3. Nico Valkonen, Opel Astra F GSi, 51 pist

Teksti: Tero Nättiaho

Huippuartistit tahdittamaan SM TeijoTalot-rallin avausiltaa

Marko Mänty Skoda Fabia R5-autollaan. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

28.-29. syyskuuta Turussa ja Salossa ajettavaan Ralli SM-sarjan finaaliin on luvassa todellinen huippukattaus.

Perjantai-illan avauserikoiskokeella Metsämäen Raviradalla yleisöä viihdyttämään saapuvat raptähdet Nikke Ankara ja Aste sekä Youtubesta suuren yleisön tietoisuuteen nousseet Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali. Musiikkiesitysten lisäksi Metsämäessä on tarjolla tapahtumia laidasta laitaan, unohtamatta itse yleisöerikoiskoetta, joka on nyt mahdollista kokea aitiopaikalta.

Rallin tapahtumat alkavat jo hyvissä ajoin perjantaina iltapäivällä lastentapahtumalla, jossa jännityksestä huolehtivat niin taikuri Hanna Allinen aka Ladycrone kuin nuorten suosikkitubettajat Lindeman ja Parkkali. Illan alkutunneilla startataan yleisöerikoiskoe ja päivä huipentuu ilotulitukseen sekä Nikke Ankaran ja Asteen esityksiin. Rallin tiukat tilanteet yleisölle tulkkaa itsekin moottoriurheilijana kunnostautunut Alex Way. Lisäksi VIP-vieraita viihdyttää koko kansaa naurattava stand up -koomikko Jussi Simola. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin kesäkuussa ja lippukategorioita on aina erikoiskoelipusta rallipassiin sekä konserttilipusta VIP-passiin.

– Ihan mahtavaa, että ollaan saatu tällainen kokonaisuus kasaan. Näyttää siltä, että moottoriurheilu on menettänyt jalansijaa ihmisten mielissä ja mediassa, mutta suhdanne on onneksi nousussa. Uskomme, että saadaan sitä täällä näillä keinoilla elävöitettyä. Tavoitteena on erityisesti uusien nuorten katsojien houkutteleminen paikalle, jotta saadaan jatkossakin asiaa moottoriurheilusta kuuluville, Toki ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille aina vauvasta vaariin, kertoo rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Parjanen.

Rallin päätöserikoiskoe ajetaan lauantaina Salon keskustan tuntumassa ja sen tapahtumia voi tulla seuraamaan erikoiskokeen varrelle tai vaihtoehtoisesti screenin ääreen Astrum-Keskuksen Maaliriehaan Salon keskustassa, jossa pidetään sporttiset ralliriehat maalijuhlallisuuksien yhteydessä. Kilpailijat saapuvat keskukseen iltapäivän loppupuolella ja maalilava ylitetään shampanjasuihkun saattelemana, koko perheen tapahtuman ytimessä. Maalijuhlallisuudet päättyvät keskuksen juhlasalissa jaettaviin kauden viimeisiin palkintoihin.

– Olemme lähestyneet asiaa siten, että saataisiin oikeasti rallin sisäisiä tapahtumia lähelle ihmisiä, jotta paikalle olisi helppo saapua ja tapahtumien kulkua helppo seurata. Toki pitää muistaa, että rallin suola ovat juuri ne metsäerikoiskokeet, joista glamour on kaukana, mutta joiden kautta pääsee oikeasti siihen fiilikseen mistä rallissa on todella kyse. Joten kyllä me olemme myös “perinteisetkin” katsojat ottaneet huomioon, kilpailunjohtaja Mika Hurula naurahtaa.

Näin seuraat SM TeijoTalot-rallia!

WWW: www.teijotalotralli.fi
FACEBOOK: https://www.facebook.com/teijotalotralli/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/teijotalotralli/
TWITTER: https://twitter.com/teijotalotralli

Muista myös Ralli SM-sarjan kotisivut, somekanavat ja mobiilisovellus!

WWW: http://www.rallism.fi
FACEBOOK: www.facebook.com/rallism
TWITTER: www.twitter.com/rallism
TWITTERIN LIVEKOMMENTIT: www.twitter.com/rallismlive
INSTAGRAM: www.instagram.com/rallinsmsarja
APPLIKAATIO/ANDROID:  https://goo.gl/mt9HWu
APPLIKAATIO/APPLE:  https://goo.gl/kv33rn

 

Teksti: Patrick Rupponen / SM TeijoTalot-ralli Tiedotus

Laaksonen starttaa GP3-debyyttiinsä luottavaisena

Simo Laaksonen. Kuva: Joe Portlock / GP3 Series Media Service

Formuloiden GP3-luokan kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Espanjalaisen Campos Racingin väreissä ajava suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen, 19, valmistautuu debyyttiinsä luottavaisena.

Laaksonen sai ajettua kevään ennakkotestit suunnitelmien mukaisesti ja kauteen valmistama ajosimulaattoriharjoitus on myös jo onnistuneesti takana.

– Sain eilen maanantaina ajettua viikonloppua varten valmistavan simulaattoriharjoituksen tiimini päämajassa Valenciassa onnistuneesti päätökseen, joten ihan hyvillä mielin viikonloppua kohden valmistaudutaan. On mukavaa, kun pitkä odotus on ohi ja pääsee vihdoin ajamaan kilpaa, Laaksonen hymyilee.

GP3-luokkaa ajetaan Formula ykkösten viikonloppuna kilpailutapahtumien yhteydessä, joka tuo ensikertalaiselle oman mausteensa. GP3 on näyteikkuna, jollaisesta Laaksosella ei ole aikaisempaa kokemusta.

– En ole aiemmin ollut näin isoissa karkeloissa mukana. F1-ympäristö tuo vain lisää fiilistä. Saimme ajettua kevään testit suhteellisen puhtaasti läpi. Muutamia pieniä ongelmia pariin otteeseen kohtasimme, mutta ne ovat voitettu kanta. Koko Campos-tiimi lähtee ensimmäisestä osakilpailusta alkaen hyvillä fiiliksillä kilpailemaan palkintopalli- ja pistesijoituksista.

Laaksonen sanoo, että kauden viimeisissä Barcelonan moottoriradalla ajetuissa testeissä Campoksen teemana oli hakea kisapituuksiin vauhtia.

– Tässä onnistuimme mielestämme hyvin. Toki se tiedetään, että testit ovat testejä ja vasta kilpailutilanteessa näimme kaikkien todellisen vauhdin. Veikkaan, että kun aloitamme tosissamme ajamaan kilpaa ja ohittelemaan niin renkaiden kestävyyden hallitseminen on oma maailmansa ja se tuo mukanaan uusia haasteita.

Ennen debyyttiviikonloppuaan Laaksonen ei halua vielä tulostavoitteista puhua.

– Testeissä pärjäsin rookie-kuljettajien joukossa hyvin. Mielestäni hyvä ja tavoitteellinen lähtökohta Barcelonaan olisi se, että pystyisin viikonloppuna jatkamaan siitä, mihin testeissä jäin.

– Kun saan kisapituuksien vauhdissa otettua vielä yhden askeleen eteenpäin, niin se olisi jo kova juttu totta kai. Kun tässä kauden mittaan auto tulee tutuksi ja kehityn kuljettajana, niin sen jälkeen niitä tuloksiakin rupeaa automaattisesti syntymään. Vastus tässä luokassa on kova ja vuoden minua kokeneempi, mutta periksi ei tietysti anneta, Laaksonen lupaa.

Formuloiden GP3-sarjan ensimmäinen harjoitus ja aika-ajo ajetaan Barcelonan moottoriradalla tulevana perjantaina. Kauden ensimmäinen kilpailu on vuorossa lauantaina ja toinen kilpailustartti sunnuntaina. Sarjassa ajetaan kaikkiaan 18 osakilpailua.

GP3-aikataulu Barcelona:

(ajat Suomen aikaa)

11.5. perjantai klo 10:30: harjoitukset, 45 minuuttia
11.5. perjantai klo 18:50: aika-ajot, 30 minuuttia
12.5. lauantai klo 11:15: kilpailu, 40 minuuttia
13.5. sunnuntai klo 11:25: kilpailu, 30 minuuttia

GP3-kalenteri 2018:

11.-13.5. Barcelona, Espanja
22.-24.6. Paul Ricard, Ranska
29.6.-1.7. Red Bull Ring, Itävalta
6.-8.7. Silverstone, Iso-Britannia
27.-29.7. Hungaroring, Unkari
24.-26.8. Spa-Francorchamps, Belgia
31.8.-2.9. Monza, Italia
28.-30.9. Sotshi, Venäjä
23.-25.11. Abu Dhabi, Arabiemiraatit

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

Laaksonen lähtee GP3-debyyttiinsä luottavaisena

Simo Laaksonen on tyytyväinen Barcelonan testien antiin. Kuva: Joe Portlock / GP3

Formuloiden GP3-kauteen valmistava viimeinen testirupeama on saatu päätökseen Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Campos Racingin Simo Laaksonen, 19, kärsi testien aikana teknisistä ongelmista, mutta marttilalainen on silti luottavainen testien antiin.

Kahden päivän aikana Laaksonen ehti kiertää Barcelonan moottorirataa kaikkiaan 152 kierrosta.

– Eilen ajoimme edelliseen testiin nähden hyvän päivän. Tosin meillä oli tekniikkapuolella ongelmia, mutta pystyimme jotakuinkin ajamaan ennalta laaditun ohjelmamme läpi. Eilinen aamupäivä meni edellisen viikonlopun aikana ajetun rallicrossin MM-kisan jäljiltä rataa puhdistaessa. Sarjan promoottori määräsi aamupäivällä kaikki autot radalle, sillä radan koko kolmossektori oli yltä päältä hiekassa, Laaksonen kertoo.

– Iltapäivällä pääsimme vauhtiin. Ajoin ensin onnistuneen kisasimulaation, jonka jälkeen vaihdoimme uudet renkaat ja ajoin neljänneksi nopeimman ajan, joka kieltämättä yllätti. Tämän jälkeen vuorossa oli toinen kisasimulaatio, joka keskeytyi kaasupolkimen tunnistinsensoriin tulleeseen vikaan. Vian korjaaminen vei koko loppupäivän, joten toinen setti uusia renkaita jäi käyttämättä ja jäin tuloslistalla kympin sakin ulkopuolelle.

Tänään torstaina Laaksonen ajoi jälleen kaksi onnistunutta kisasimulaatiota. Jokaisella tallilla oli käytössä ainoastaan Pirellin medium-seoksen renkaita, joiden kulutuksen hallinta on tulevissa kisoissa tärkeässä roolissa.

– Aika-ajokierrokset eivät onnistuneet ja sen otan omaan piikkiini. Tein pari tyhmää ajovirhettä. Ensimmäisellä jaksolla ajoin sijalle 12 ja iltapäivän jaksolla yhdeksänneksi.

– Kisasimulaatioissa kierrosaikani olivat kärjen tasolla ja se oli päivän positiivisin anti. Päivän toinen kisasimulaatio jäi eturenkaan puhkeamisen takia kesken. Molemmissa pitkissä vedoissa vauhtini oli hyvällä tasolla. Pirellin renkaiden kulutuksen hallitseminen vaatii vielä minulta ja tiimini insinööreiltä lisää perehtymistä asiaan.

Simo Laaksonen aloittaa GP3-kisakauden 11.-13. toukokuuta. Kuva: Joe Portlock / GP3

Laaksonen sanoo, että hän starttaa Barcelonassa toukokuun 11.-13. päivä ajettavaan GP3-avaukseen luottavaisena.

– Kisan aikaista ajoani pitää vielä kehittää lisää. Eilinen ajokierrokseni oli hyvä ja siitä on hyvä lähteä eteenpäin. Kun tässä keskitymme vielä analysoimaan pitkiä vetojani, jotta hallitsemme renkaiden kulumisen paremmin, niin hyvä tulee. Lähden hyvillä mielin kauteen, Laaksonen summaa.

Formuloiden GP3-sarja 2018 käynnistyy Barcelonan moottoriradalla 11.-13. toukokuuta. Kauden aikana ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja 18 mestaruusstarttia. Kausi päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.

Teksti: Marko Mäkinen / Simo Laaksosen Tiedotus

JÄSENTIEDOTE 3/2018

HARJOITUSAJOPÄIVÄ – SAUKKOLAN EK 20.5.2018

Järjestämme harjoitusajopäivän Saukkolan EK:lla sunnuntaina 20.5.2018. Tässä on hyvä mahdollisuus testata kalustoa ennen Kaasujalka Rallia ja samalla oiva tilaisuus myös tutustua toisiimme yhteisen tekemisen merkeissä. Toimitsijajaoksella on oma tapahtuma samaan aikaan, jossa on mahdollisuus joko kokeilla ajoa itse tai päästä ralliauton kyytiin.

RALLIN KULJETTAJAT

Tervetuloa harjoittelemaan ja testaamaan autojanne. Saukkolan EK on varattu vain meidän käyttöön neljäksi tunniksi vapaaseen harjoitteluun / testaukseen. Hinta päivälle on 50€ sisältäen lämpimän ruuan (norm. 16€), radan ja varikon käytön (norm. 60€/h), sekä lopuksi nuotiomakkarat ja pannukahvit. II-ohjaajat / huoltomiehet ruokailumaksu 15€.

Mukaan mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta, joilla on 18 vuoden ikä, ajokortti, suostut ottamaan osaksi aikaa halukkaan toimitsijan kyytiin (pois lukien juniorikuljettajat), sekä sinulla on tapahtuma päivänä kilpa-autossa liikennevakuutus voimassa. Turvallisuus syistä näistä ei tingitä.

”Punakilpiseen” autoon saa liikennevakuutuksen pelkällä runkonumerolla ja samassa puhelussa sen voi irtisanoa päättymään Kaasujalka Rallin jälkeen. Tallainen vakuutus maksaa 25€ (minimi maksu) ja on voimassa sekä harjoituspäivänä että kilpailupäivänä, joten kilpailupäivänä sinulle tulee vain kilpimaksu 13€. Tai voit ottaa vakuutuksen vain harjoituspäiväksi, jolloin se maksaa saman 25€.

TOIMITSIJAJAOS

Toimitsijajaoksen tapahtumaan ovat oikeutettuja jäsenet jotka täyttävät toimitsijajaoksen jäsenyys vaatimuksen. Olet toimitsijajaoksen jäsen, kun olet ollut mukana kolmessa toimitsijatehtävässä vuoden aikana (seuran omat kilpailut ja vastavuoroisuutena tehdyt toimitsijatehtävät muille seuroille). Tämän jälkeen jäsenyys säilyy kyseisen vuoden ja seuraavan vuoden.         

RALLIKYYDITYKSEEN

Jos olet haaveillut kilpa-auton kyytiin pääsemisestä, mutta syystä tai toisesta se ei ole onnistunut. Nyt järjestämme mahdollisuutta päästä seuran omien kuljettajien kyyditykseen. Hinta päivälle on 25€ sisältäen lämpimän ruuan (norm.16€), kyydityksen, kypärän ja lopuksi nuotiomakkarat ja pannukahvit.

AJO-OPETUS / AJOHARJOITTELU

Niille toimitsijoille, jotka puolestaan haluavat kokeilla mihin ne omat rahkeet riittävät ratin takana on nyt myös mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä ilmoittautunutta. Hinta päivälle on 45€ sisältäen lämpimän ruuan (norm.16€), auton lainan, renkaat, polttoaineet, ajovarusteet, ammatti opettajan viereen, peltoradan ja lopuksi nuotiomakkarat ja pannukahvit.

Käytössä on -93 vuosimallin Ford Sierra 2.0 DOHC, jossa on asian mukaiset turvakaaret, penkit, 6-pistevyöt ja 100% lukkoperä hauskanpitoa varten. Autossa on voimassa oleva liikennevakuutus.

KATSELIJAT

Mikäli et syttynyt mihinkään aikaisemmista vaihtoehdoista, mutta haluat tulla mukaan katsomaan ja paistamaan makkaraa laavulle niin sekin onnistuu.

Hinta on 15€ sisältäen lämpimän ruuan (norm.16€) ja lopuksi nuotiomakkarat ja pannukahvit.

AIKATAULU JA OHJELMA:

9:15 Lähtö toimistolta toimitsijoille (kuljettajat menevät omilla yhdistelmillään suoraan Saukkolan EK:lle)
10:45-11:30 Kaikille yhteinen ruokailu Saukkolan EK:n kokoustila
11:30 Jako toiminnan mukaan (Kuljettajat menevät valmistelemaan ajokkejaan, toimitsijat jäävät koulutukseen ja varustautumaan) (arvotaan ketkä kyyditettävistä menevät kenen kuljettajan kyytiin)
12:00-16:00 Ajoaika
14:00-16:00 Peltoradan vieressä laavulla makkaranpaistoa ja nuotiokahvit omaan tahtiin
16:00 Kotiin lähtö
17:30 Takaisin toimistolla

Yhdistyksellä on tätä tapahtumaa varten erikseen sovittu tapaturmavakuutus. Autojen liikennevakuutukset kattavat ajon aikaiset henkilövahingot ja seuran tapaturmavakuutus muut mahdolliset tapahtuman aikaiset vahingot.

Kaikki ilmoittautumiset viimeistään 12.5.2018 Kati Muntola 040 724 9427 tai kati.muntola(at)hotmail.com.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mitä olet tulossa tekemään ja mahdolliset ruoka-aine allergiat. Suorita samalla maksu alla olevalle tilille.

Salon Urheiluautoilijat ry
FI33 5410 0220 2742 06
Viitteeksi: Oma nimi Saukkolan EK