OP Rallisprinttiä ja Crosskarttia Marttilassa tulevana sunnuntaina

Erkka Korpiahon näyttävää menoa. Kuva Timo Honkala

Neljättä kertaa järjestettävä kilpailumme on jo perinne, jota odotetaan ja jonne tullaan nauttimaan vauhdikkaasta moottoriurheilusta. Pienen kunnan elämässä tämä on iso tapahtuma, ellei pitäjän suurin.

Korpiahon Erkan vehnäpellolle saapuu 106 kilpailijaa. Sprinttiin osallistuu 80 ja Crosskartiin 26 autoa. Kisa aloitetaan klo 11.00 todella vauhdikkailla ja näyttävillä crosskarteilla. Sprinttiautot starttaavat heti perään. Lähetysväli on puoli minuuttia eli kilpailusta tulee nopeatempoinen ja katsojat näkevät radalla useita autoja yhtaikaa. Pienen tauon jälkeen ajetaan toinen kierros. Kotimatkalle ja vaalivalvojaisiin pääsemme hyvissä ajoin ennen pimeää.

Huikeaa kalustoa ja kovia kuljettajia

Crosskartit ovat näyttävyydessään omaa luokkaansa. Moottoripyörän moottori tarjoaa hienot äänet ja huikean suorituskyvyn. Marttilassa ajetaan luokan talvisarjan osakilpailu.

Rallisprintissä näet värikästä ja nopeaa kalustoa. Laji sallii melko vapaata rakentelua ja moni onkin erikoistunut nimenomaan sprintteihin. Ralliautoilla voi osallistua samalla lailla. Monille rallia harrastaville sprintti on mukava välipala.

Kuka on päivän nopein, Niclas Grönholm vai Erkka Korpiaho? Vai joku muu?

Numerolla yksi lähtee reitille nuorten luokan Jonna Valme, kakkosena tuleekin sitten todellinen tähti. Niclas Grönholm taluttaa viivalle Subaru Imprezan. Niclas ajaa rallicrossin MM-sarjaa. Mikäli et vielä tunne Niclasta, niin tiedät hänen isänsä, Marcus Grönholmin. Kolmantena starttaa Salon Ua:ta edustava Markus Hellström. Hän on ajanut F-rallisarjaa menestyksekkäästi. Hieno ja nopea Volvo on kovaa valuuttaa 2-vetoisissa. Neljäntenä matkaan lähtee paimiolainen Samuli Nevä, joka tunnetaan f-ryhmän piinkovana kuljettajana. Lähtöluettelo on täynnä kovia nimiä niin rallin, kuin sprintin puolelta. Laihialainen Mika Lemmetti on tehnyt Toyota Starletilla huimaa jälkeä. Niinin autourheiluperheestä on liikkeellä viisi jäsentä. Heidän Opelit liikkuvat vikkelästi. Varmasti seuratuin kuljettaja on talon isäntä itse eli Erkka Korpiaho. Viime talvena hän oli nopein. Kotikenttäetua on hankittu Valtran hytissä. No, onhan siinäkin turbo ja 4-veto.

Erkan jäädytysurakka on ollut melkoinen. Talvi alkoi myöhään, joten rata piti tehdä nopeasti kaikkia pakkaspäiviä hyödyntäen. Vettä on ajettu 295 kuormaa. Jäätä on reilu kerros ja jos jossain jää kuluu puhki, vastassa on varsinais-suomalainen savimaa. Olosuhteet ovat siis erinomaiset.

Tervetuloa Marttilaan Erkka Korpiaho Racing Circuitille!

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry